2 luxusné a netradičné recepty (

.

Myslíte, že existuje niečo jednoduchšie ako očistiť a nakrájať zeleninu, vybrať z chladničky rybu, vložiť do hrnca parák a o pár minút vybrať hotové jedlo? Presne takéto sú recepty „na pare“. Skúste ich aj vy a určite neoľutujete. Varenie v pare má svoje nesporné benefity, ktoré určite ocenia najmä priaznivci zdravých jedál.

jídlo

 
Halibut na pivovej „pare“

3-4 pekné filety halibuta

2 fľaše piva typu „amber/red ale“

plátky slaniny

soľ

mleté čierne korenie

½ kg zelených fazuliek

½ kg cukiet

½ kg karotky

½ kg špargle

cesnakové maslo (voliteľné)
Postup:

1) Predhrejte gril na strednú teplotu.

2) Do veľkej panvice alebo woku nalejte pivo a priveďte ho k varu. Nad horúce pivo nasaďte bambusový parný kôš. Filety halibuta okoreňte, osoľte, obaľte v plátkoch slaniny, vložte do koša a pevne uzavrite.

3) Pri zníženom plameni naparujte približne 5 minút.

4) Potom rybu vyberte, položte na gril a opekajte z každej strany 2 minúty.

5) Pivo opäť priveďte do varu a do parného koša vložte očistenú a nakrájanú zeleninu. Naparujte približne 2 minúty aby zelenina nestratila farbu a zostala chrumkavá. Ochuťte soľou a korením. Pred podávaním môžete pridať plátok cesnakového masla.

 
Sladké zemiaky „na pare“ so zelenou cibuľkou

2 veľké sladké zemiaky

2 polievkové lyžice rastlinného oleja

3 strúčiky cesnaku

zväzok zelenej cibuľky

3 polievkové lyžice bieleho ryžového octu

1 polievková lyžica rybacej omáčky

¼ čajovej lyžičky chilli pasty

zväzok petržlenovej vňate

.

zelenina

Postup:

1) Očistené sladké zemiaky nakrájané na osminky vložte do bambusového naparovacieho koša a naparujte približne 20 minút.

2) Na panvici rozpáľte olej, pridajte na plátky nakrájaný cesnak a mierne ho opečte (nie dlho aby nezhorkol), pridajte nakrájanú zelenú cibuľku, ryžový ocot, rybaciu omáčku, chilli pastu, poriadne premiešajte a chvíľku opekajte. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať a podávajte zo zemiakmi. 

2 luxusné a netradičné recepty (
4.5 (90%)6
.